تازه‌های علمی
درمان کبد چرب با عصاره‌های گیاهی

1399/3/21 چهارشنبه

نتایج یک پژوهش داخلی که در خصوص راهکاری برای رفع کبد چرب انجام شده، نشان می‌دهد که استفاده از عصاره سه گیاه دارویی مختلف می‌تواند موجب بهبود این عارضه فراگیر شود.

به گزارش مفدا، بیماری کبد چرب غیر الکلی، از بیماری‌های مزمن کبدی در جهان است که شیوع آن به دلیل تغییر شیوه زندگی در حال افزایش است. این بیماری که با تجمع چربی در کبد همراه است، طیفی از آسیب‌های کبدی را شامل می‌شود. از جمله عوامل خطر مرتبط با این بیماری می‌توان به چاقی و دیابت نوع دو اشاره کرد.

به گفته متخصصان، رویکرد اولیه در درمان این بیماری، شامل اصلاح سبک زندگی، اصلاح رژیم غذایی و فعالیت‌های ورزشی است. البته از درمان‌های دارویی شامل تجویز آنتی اکسیدان‌ها، حساس کننده‌های به انسولین، عوامل کاهنده چربی خون و داروهای محافظت‌کننده از کبد نیز در این خصوص استفاده می‌شود. به علاوه گیاهان دارویی با داشتن ترکیبات ضد التهاب و آنتی اکسیدان می‌توانند در بهبود بیماری‌های کبدی مؤثر باشند. گروهی از پژوهشگران کشور از دانشگاه علوم پزشکی کاشان و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی شرکت داروسازی باریج اسانس واقع در همین شهر، در قالب یک تیم هشت‌نفره تحقیقاتی، در همین زمینه پژوهشی را به انجام رسانده‌اند که در آن اثر مخلوط عصاره‌های گیاهان عناب، کاسنی و خار مریم بر درمان کبد چرب غیرالکلی مورد بررسی واقع شده است.

در این پژوهش، از موش‌های صحرایی به عنوان جانوران مدل استفاده شده است. این جانوران پس از ۴ ماه تغذیه با رژیم پرچرب و تشخیص کبد چرب در آن‌ها، با مخلوط عصاره‌های گیاهان عناب، کاسنی و خار مریم تحت درمان قرار گرفتند و سپس وضعیت چربی، فعالیت آنزیم‌های کبدی و بافت کبد آن‌ها مورد بررسی دقیق قرار گرفت.
نتایج این بررسی‌ها نشان داد که استفاده از مخلوط عصاره‌های گیاهان دارویی فوق، به طور قابل قبولی باعث بهبود موارد ذکرشده فوق به عنوان مهم‌ترین شاخص‌های کبد چرب می‌گردد.

به گزارش ایسنا، بر اساس یافته‌های این پژوهش که در نشریه «گیاهان دارویی» منتشر شده‌است، شاید بتوان در آینده و پس از انجام آزمایش‌های تکمیلی روی مدل‌های انسانی، از این ترکیب، یک فرمولاسیون جدید برای درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی معرفی کرد.

آدرس پورتال مرکز تحقیقات ایمنی محصولات بهداشتی: http://www.hpsr.qums.ac.ir