گروهی از محققان دانشگاه علوم کشاورزی گرگان با استخراج ماده موثره زعفران و با بهرهگیری از نانو فناوری به محصول پایدار ضد سرطان دست یافتند.
به گزارش ایسنا، مهدی جعفری مجری طرح، اجرای این طرح را در راستای ایجاد ارزش افزوده دانست و گفت: ما در این طرح با عنوان "بهینهسازی و مدلسازی استخراج و میکرو انکپسوله کردن ترکیبات موثره زعفران" ترکیبات موثره زعفران با اثراتی چون ضد سرطان و ضد استرس را استخراج و سپس با کاربرد نانو حاملها، محصولی پایدار تولید کردیم.
وی با بیان اینکه این طرح با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد، خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیت بالای کشور به عنوان بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان نتایج این تحقیق کمک زیادی به اقتصاد و رشد صنعت بومی این محصول میکند.
جعفری ادامه داد: در این طرح از فناوری ریز پوشانی استفاده شد و با کاربرد آن زعفران را به مادهای قابل استفاده در صنایع بهداشتی و غذایی تبدیل کردیم.
بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این طرح با موفقیت در سطح پایلوت انجام و ثبت اختراع شده است. هم اکنون نیز در مراحل تجاریسازی قرار دارد.
آدرس پورتال دانشگاه علوم پزشکی قزوین: http://www.qums.ac.ir
آدرس پورتال مرکز تحقیقات ایمنی محصولات بهداشتی: http://hpsr.qums.ac.ir