معاون وزیر بهداشت: حمایت از 210 طرح پژوهشی بزرگ در حوزه سلامت/ فعالیت 760 مرکز تحقیقاتی سلامت

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، دکتر رضا ملک زاده در همایش روز پژوهش که در محل آمفی تئاتر بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به مهم ترین اقدامات صورت گرفته در حوزه پژوهش سلامت کشور گفت: از جمله مهم ترین این اقدامات راه اندازی نظام ثبت بیماری های مزمن است.

وی افزود: 85 درصد ناتوانی‌ها از بیماری های مزمن نشأت می‌گیرد و نیاز است که برنامه ملی تحقیقاتی در این زمینه مبتنی بر نظام ثبت این بیماری های راه اندازی شود.

دکتر ملک زاده راه اندازی مطالعات بزرگ مانند "کوهورت" را دیگر دستاورد مهم در سالهای اخیر عنوان کرد و افزود: همچنین طی سالهای اخیر برنامه ملی کنترل سرطان توسعه پیدا کرده و برنامه های زیرساختی پژوهشی مانند "ایرانوم" که مربوط به بحث DNA است راه اندازی شده است.

این مسئول از افزایش مراکز تحقیقاتی کشور در حوزه سلامت طی سالهای اخیر از 479 مرکز به 760 مرکز خبر داد و اظهار کرد: همچنین تعداد پژوهشکده های کشور در این زمینه از 28 پژوهشکده به 55 مورد رسیده است.

وی از راه اندازی آزمایشگاه جامع تحقیقاتی در یازده دانشگاه علوم پزشکی کشور خبر داد و اظهار کرد: هم اکنون راه اندازی این آزمایشگاه در 10 دانشگاه دیگر در دستور کار است.

وی با اشاره به راه اندازی کمیته اخلاق در دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: این کمیته، اصول اخلاقی مصوب در پژوهش را پیگیری کرده که پژوهشی خلاف اخلاق صورت نگیرد.

وی افزود: این کمیته مسئول رسیدگی به تخلفات پژوهشی است، زیرا وجود حتی یک مورد کار غیراخلاقی در حوزه پژوهش سلامت می‌تواند کشور را نیز بدنام کند.

دکتر ملک زاده با اشاره به حمایت از 210 طرح پژوهشی کشور گفت: این طرح ها که بودجه هرکدام از آنها عمدتا یک میلیارد تومان به بالاست به سوالات ما در حوزه سلامت پاسخ خواهند داد و فناوری های جدید در حوزه سلامت را پیگیری می کنند.

وی نیروی انسانی را سرمایه اصلی هر نهاد عنوان کرد و افزود: نیروی انسانی سرمایه و ثروت کشور هستند که باید با تمام توان آنها را در کشور حفظ کنیم.

دکتر ملک زاده تصریح کرد: در حال حاضر تعداد محققین برتر کشور در جهان از 100 محقق به بیش از 550 محقق رسیده است.

وی با اشاره به تولید بیش از 52 هزار مقاله پزشکی و غیرپزشکی در کشور در سال 2016 گفت: خوشبختانه هم تعداد و هم کیفیت مقالات افزایش داشته است.

دکتر ملک زاده افزود: پروسه تبدیل این مقالات به ثروت و فناوری پروسه‌ای پنج تا 10 ساله است و عواملی از جمله وضع اقتصادی و نیز شرایط اجتماع پیرامون نیز در این پروسه و شتاب آن تا حد زیادی تاثیرگذار است.